конкурс British Bulldog 2023 ответы и задания

Конкурс British Bulldog 2023 ответы и задания для 2-11 классов

Автор

Ответы на все задания всероссийского международного конкурса British Bulldog британский бульдог для 2, 3-4, 5-6, 7-8, 9-11 класса официальная дата проведения олимпиады по английскому языку 12-13 декабря 2023 года для всех школьников России.

Ответы и задания для 2 класса British Bulldog 2023

1. Where is she from? She is from …
A) Australia B) Italy C) Russia D) Canada

Ответ: D

2. How old is she? She is …
A) 7 B) 9 C) 10 D) 12

Ответ: D

3. Where does she live? She lives …
A) in a car B) on a farm C) in a park D) in a city

Ответ: B

4. What is her favourite animal?
A) A horse B) A pig C) A cow D) A mouse

Ответ: A

5. What does she love? She loves …

A) riding B) jumping C) running D) swimming

Ответ: A

Подбери местоимения, которыми можно заменить существительные

6. Sister

A) She B) He C) It D) They

Ответ: A

7. Mother and father
A) She B) He C) It D) They

Ответ: D

8. A toy-mouse
A) She B) He C) It D) They

Ответ: C

9. Uncle
A) She B) He C) It D) They

Ответ: B

10. Alice and John
A) She B) He C) It D) They

Ответ: D

Прочитай текст и вставь пропущенные слова

This is my kitten. Her name is Daisy. She is grey. Her eyes are yellow. The is little. She is two months. She is very. I like to with my kitten. Now she is sitting under the. She is playing with a toy-mouse. My kitten has for dinner.

11. A-kitten B-puppy C-rabbit D-hamster.

Ответ: A

12. A-empty, B-dangerous, C-funny, D-snowy.

Ответ: C

13. A-play, B-answer, С-nock, D-open.

Ответ: A

14. A-grass, B-bedroom, С-plate, D-chair.

Ответ: D

15. A) coffee C) juice B) tea D) milk

Ответ: D

Прочитай предложение, выбери слово и поставь его вместо многоточий, чтобы получилось правильное предложение

16. … girls play football? A) Is B) Do C) Has D) Does

ответы задания

Ответы и задания для 3-4 класса British Bulldog 2023

1. Where does the man want to go?
A) To London B) To the platform 5 C) To Oxford D) To Bath

Ответ: C

2. How is the man going to get there?
A) By tram B) By plane C) By train D) By bus

Ответ: C

3. What is the number of the platform?
A) 10 B) 1 C) 2 D) 3

Ответ: D

4. What does the man want to buy?
A) Ice-cream B) Tickets C) Books D) Toys

Ответ: B

5. How much does the man pay?
A) 3 pounds B) 10 pounds C) 30 pounds D) 33 pounds

Ответ: C

Read the text and answer the questions

There once lived a clever man with three sons. He loved them very much, but he was sorry that they often quarrelled. One day he wanted to teach them a lesson. He showed his sons a bundle of sticks and asked them to break the bundle in half. The youngest son put the bundle across his knee but couldn’t break it. The middle son put the sticks on the ground and wanted to break them with his hands. The oldest son took the ends of the bundle in each hand and tried to split it in half in front of him, but also with no result. Then their father untied the bundle and gave one stick to each song. The songs easily broke the sticks in half. «My sons», said the wise father, «each of you alone is as weak as one of these sticks. But if you all stand together, nobody will be able to break you».

6. What kind of man was the father?
A) Wise B) Stupid C) Brave D) Silly

Ответ: A

7. Why was the man often worried? Because his sons … a lot.
A) walked B) worked C) argued D) played

Ответ: C

8. What does «to teach them a lesson» mean in the text? To make the sons …
A) read books B) do homework C) do exercises D) stick together

Ответ: D

9. What did the boys’ father do with the sticks? He … the sticks.
A) unfastened B) cut C) decorated D) burnt

Ответ: A

10. What did the man want his sons to do in the future? To … each other.
A) fight with B) hate C) quarrel with D) help and support

Ответ: D

11. He didnt listen the teachers instructions. 
A-to B-with C-at D-

Ответ: A

12. Whose cat is this?
A-its my, B-its mine, С-its me, D-its our

Ответ: B

13. What time the first lesson start at?
A-is, B-do, С-does, D-has

Ответ: C

14. What the men like to do?
A-do, B-does, С-is, D-are

Ответ: A

15. Do you like TV?
A-watch, B-to look, С-looking, D-watching

Ответ: D

ответы задания

Ответы и задания для 5-6 класса British Bulldog 2023

1. Who is Sarah talking with?
A) Her aunt B) Mark C) Shop assistant D) Her m other

Ответ: B

2. Where does Mark suggest going tgether? To the …
A) park B) bank C) cinema D) shopping centre

Ответ: D

3. When was the shopping centre built?
A) Not long ago B) Centuries ago C) 50 years ago D) It’s not known

Ответ: A

4. Does Sarah have a lot of money?
A) Yes, she does B) No, she doesn’t C) Yes, she has D) No, she hasn’t

Ответ: B

5. When is Mark’s birthday?
A) On Saturday B) Next Thursday C) On Sunday D) It was yesterday

Ответ: B

6. What did aunt Mary give Mark as a present?
A) A video game B) Money C) Trainers D) Ice cream

Ответ: B

7. When did aunt Mary give Mark her birthday present?
A) On Saturday B) Yesterday C) On Thursday D) Next Thursday

Ответ: B

8. How much birthday money does Mark have?
A) It’s a secret B) Nobody knows C) 25 pounds D) 5 pounds

Ответ: C

9. What does Mark want to buy as a present?
A) Sneakers B) Ice cream C) Nothing D) A video game

Ответ: D

10. What did Mark promise to buy Sarah?
A) Trainers B) A video game C) Nothing D) An ice cream cone

Ответ: D

Read the text and answer the questions

Hi, Tom! Where are you going? Are you going to the park to play football? No, Mary, not now. I’m going to the shops. It’s my father’s birthday and I haven’t got a present for him. My Dad’s forty three. How old is your Dad? He is thirty four on Sunday. What are you going to give him? I don’t know. It’s difficult. What does he like? Oh, he likes music, fishing, watching TV and reading. Why don’t you buy him a USB flash drive? I can’t, because my sister is giving him a USB flash drive. A book? Ah, I know. I can give him a fishing book. Thanks. Can you come to town with me? Sorry, I can’t. Mum and I are going to Auntie Sally’s house. Her cat has got four kittens and she says I can have one. I know which one I want. It’s white with black ears and a long tail. OK, see you soon, bye! Bye!

11. Where is Tom going? Tom is going to … A) the shops B) the park C) school D) Auntie Sally’s house

Ответ: A

12. Who has a birthday soon? A) Auntie Sally B) Tom’s sister C) Tom’s father D) Tom

Ответ: C

13. How old is Mary’s father? A) 44 B) 43 C) 34 D) Tom doesn’t know

Ответ: B

14. Why can’t Tom buy a USB flash drive? Because…. A) it’s expensive B) father has lots of them C) Tom doesn’t like it D) Tom’s sister bought one

Ответ: D

15. What kind of book is Tom going to buy for his father? About A) fishing B) table games C) football D) musical instruments

Ответ: A

16. Who will accompany Tom to the shop?

Ответ: D

17. Who is going to visit Auntie Sally?

Ответ: B

18. Who is Mary going to visit her aunt with?

Ответ: A

ответы задания

Ответы и задания для 7-8 класса British Bulldog 2023

1. What was the man driving?
A) A bicycle B) A bike C) A scooter D) An automobile

Ответ: D

2. When did the man have a crash?
A) A week ago B) Yesterday C) A month ago D) Two days ago

Ответ: B

3. What was the man going to do with his car? He was going to …
A) paint it B) sell it C) wash it D) have his car repaired

Ответ: D

4. What did the man do to prevent the crash?
A) He did nothing B) He overtook the scooter C) He changed his way D) He pressed the brakes

Ответ: D

5. Which part of the man’s car did the scooter hit?
A) The roof B) The hood C) The side D) The bumper

Ответ: C

6. Was the scooter’s driver hurt?
A) He had bruises B) He broke his arm C) He broke his leg D) He didn’t suffer

Ответ: A

7. Who did the boy drive the scooter with?
A) He was alone B) With his fellow traveller
C) He was lonely D) With his dog

Ответ: B

8. Who broke his arm?
A) The fellow traveller of the scooter’s driver
B) The driver of the car C) The scooter’s driver D) The dog

Ответ: A

9. Who will have to pay for the damage to the car?
A) The man himself B) The boy’s insurance company
C) It’s not clear yet D) The scooter’s driver

Ответ: B

10. What does the scooter’s driver need to put on to avoid injury?
A) A hat B) A cap C) A helmet D) A panama

Ответ: C

Read the text and answer the questions

There are many legends about Robin Hood. He was a Saxon by birth. He was an outlaw and a robber, but he robbed only the rich and helped the poor. He was a popular legendary character and many English writers mentioned his name in their works, for example Shakespeare and Walter Scott. Together with his friends they lived in Sherwood Forest. But today Sherwood Forest is famous not only as home of Robin Hood, but also as a natural habitat for rare and unique birds, beetles and bats. Sherwood Forest is one of the best natural sites in England, it is a National Nature Reserve. It is most famous for its massive ancient oak trees which have inspired visitors and writers for centuries.

There are more than one thousand oaks, some more than five hundred years old. More than one thousand species of beetles and spiders have been found there as well as more than two hundred species of fungi. There, you can also meet some unique animals and birds, such as the great spotted woodpecker, tawny owl, redstart, and a number of bat species. For over six hundred years the forest remained the property of the Crown, was used as a source of timber and grazing and as a hunting ground for the Kings and Queens of England. Today’s 200-hectare Sherwood Forest is the first National Nature Reserve in Nottinghamshire.

11. Robin Hood was.. A) a Norman B) a sheriff C) a bandit D) a pirate

Ответ: C

12. How did Robin Hood treat the well-to-do people? A) He helped them B) He gave money to them C) He took care of them D) He took their property

Ответ: D

13. Many writers liked to … Robin Hood. A) write about B) paint C) speak with D) dispute with

Ответ: A

14. These types of trees make Sherwood Forest well-known. A) Birch C) Poplar B) Maple D) Oak

Ответ: D

15. The majority of oaks in the forest are … years old. A) less than 500 B) more than 1000 C) over 800 D) 1000

Ответ: A

16. The Forest belonged to the British monarchs for

17. Today Sherwood Forest is a

18. The Forest was not used for

ответы задания

Ответы и задания для 9-11 класса British Bulldog 2023

1. How long will it take the group to get to the factory?
A) An hour or so B) An hour and a half C) Half an hour D) 2 hours

Ответ: A

2. What can you see in the mountains?
A) Lakes B) Caverns C) Waterfalls D) Valleys

Ответ: B

3. What do they produce at the factory?
A) Cars B) Puppets C) Carpets D) Trumpets

Ответ: C

4. Which is the maximum height of the mountains in the region?
A) 200 metres B) 300 metres C) 3000 metres D) More than 3000 metres

Ответ: C

5. Which fruit do they not grow in the region?
A) Lemons B) Plums C) Oranges D) Grapefruit

Ответ: B

6. What proves that the region is attractive for tourists?
A) Agriculture B) Traffic jams C) Many hotels D) Carpet factory

Ответ: C

7. When does it not usually rain?
A) In December B) In January C) In February D) In autumn

Ответ: C

8. How many days a year are usually rainy and cloudy?
A) Nine months B) 50 days C) Nobody knows D) 40 days

Ответ: B

9. What can tourists enjoy doing in the region most of the year?
A) Growing fruits B) Skiing in the mountains C) Walking in the rain D) Swimming in the sea

Ответ: D

10. Where do the tourists go alpine skiing in the winter?
A) In the city centre B) Far from the city centre C) Along the beach D) On the coast of the sea

Ответ: B

A safe and comfortable working environment will boost your energy and help you to avoid fatigue. If your working area is well designed, you’ll be able to work comfortably and efficiently in one position with no adverse effects on your health. A well-designed chair will help you to avoid back aches and tiredness. A good quality monitor will reduce eye strain and help you to avoid headaches. There are many other factors that affect the impact a monitor can have on your health and well-being. These include your monitor’s refresh rate, glare from the screen’s surface, reflectiveness, and dot pitch. The lower the dot pitch, the clearer the image. Give yourself a break from your computer every twenty minutes or so. This reduces wear and tear on both body and mind. Keep yourself fresh by stretching, walking around, and drinking water. Sit up straight with your feet flat on the floor slightly in front of your knees. Your wrists and hands should be in a straight line with your arms. Make sure that you don’t twist your wrists at awkward angles.

11. Why is comfortable working environment so important? It can … A) ruin your health B) increase your efficiency C) make you laugh D) make you feel tired

Ответ: B

12. Which is not a synonym for the word «fatigue»? A) tiredness B) exhaustion C) nausea D) weariness

Ответ: C

13. What effect may a poor working environment have on your health? A) Unfavourable B) Positive C) Unforgettable D) Desired

Ответ: A

14. Why does the article recommend well-designed chairs? They A) prevent pain C) are hard B) are executive chairs D) are made of leather

Ответ: A

15. What can poor quality monitors cause? A) Eye fatigue B) Backache C) Toothache D) Bad mood

Ответ: A

16. Which negative effects, that are not mentioned in the text, do computers have on peoples health?

Ответ: C

17. How often should you have a break according to the article?

Ответ: A

18. What is advised to do during the breaks? To

Ответ: C

19. While working on the computer, your feet should be.

Ответ: C

ответы задания

ПОДЕЛИТЬСЯ МАТЕРИАЛОМ